Advies op de werkvloer

Samen bekijken we je werkplek in detail, en inventariseren we de verschillende knelpunten. Het resultaat?
Een ergonomische oplossing op maat.

De intrede van de laptop of computer heeft destijds het hele kantoorlandschap grondig veranderd. Heel wat werkposten zijn niet aangepast aan deze evolutie, met als gevolg dat heel wat nek- en rugklachten en andere overbelastingsletsels de kop op steken.

Het gevolg? Het aantal langdurig afwezigen gaat sinds de aanvang van het digitale tijdperk in stijgende lijn omhoog.
Ergonomie op de werkvloer is dan ook een topic dat steeds sterker leeft, zowel bij werkgevers als bij werknemers. Investeren in een ergonomische werkplek is niet langer een overbodige luxe.

Waarom samenwerken met Ergo Comfort?

Persoonlijk advies

Bij ErgoShop moet je je niet verwachten aan kant-en-klaar voorgekauwd advies. Onze begeleiding is praktisch, doelgericht en afgestemd op jouw specifieke situatie. Elke ergonomische oplossing is uniek, zowel curatief als preventief.

Jarenlange expertise

De dienst die we bij ErgoShop aanbieden, is destijds ontstaan uit eigen behoefte. Wij weten als geen ander welke invloed lichamelijke klachten kunnen hebben op de productiviteit. Intussen zijn we al meer dan 15 jaar operationeel.

Verrassend betaalbaar

Ergonomische oplossingen hoeven niet altijd duur te zijn. Investeren in een ergonomische werkplek, betekent investeren in productiviteit en werknemerstevredenheid. Arbeidsonderbrekingen omwille van lichamelijke klachten; dat is pas duur.

Interesse in producten om je werkplek te optimaliseren?

Woman standing at whiteboard in a meeting with female team

Wij coachen

Start-ups

Als zelfstandig ondernemer durf je al eens te veel hooi op je vork nemen. Lichamelijke klachten komen al snel om de hoek piepen. Zonder hoge kosten te creëren, grijpen we terug naar enkele ergonomische basisprincipes.

KMO's

Een uitgevallen werknemer laat zich sterk voelen. Het lijkt alsof er een schakel uit de ketting is verdwenen. Zowel voor individuele aangelegenheden, als voor grotere groepen van werknemers komen we bij jou langs op kantoor.

Multinationals

Een gezonde werkplek draagt bij tot een hoger comfort, en resulteert in een gemotiveerde werknemer. Of het nu gaat om sensibiliseren, of interveniëren. Zowel preventief (workshops) als curatief (klachten oplossen) kunnen we iets voor jouw bedrijf betekenen.

Manier van aanpak

Reeds 15 jaar hanteren wij deze succesformule om jouw ergonomische werkomgeving op punt te stellen.

Intakegesprek

In een eerste stap kom ik graag bij je langs op kantoor. Ik luister naar je behoeftes, en samen gaan we hier dieper op in. Gaat het om een preventieve, of curatieve situatie? Heeft de situatie betrekking op één werknemer, of een grotere groep? Samen gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Inventarisatie op de werkvloer

Nu beide neuzen in dezelfde richting staan, begin ik aan een inventarisatieplan. Ik observeer de arbeidsomstandigheden en werkplek in kwestie. Wat wordt er al gedaan aan preventie, en waar zie ik ruimte voor verbetering? Op basis hiervan zoek ik naar een ergonomische oplossing op maat. Activity-based werken is hierbij het vertrekpunt. 

Individuele werkplekcoaching

Nu ik een concreet beeld heb kunnen schetsen van de situatie, werk ik een individueel plan uit op maat met als doel de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Aan de basis hiervan liggen enkele ergonomische basisoplossingen, zonder dat je hier per definitie materiaal voor hoeft aan te kopen.

Evaluatie

In een laatste stap reflecteren we over het afgelegde parcours, en maken we opnieuw een vertaalslag naar het intakegesprek. Werd het vooropgestelde doel bereikt? Werden alle behoeftes ingelost? Zijn de problemen verholpen? Indien dit niet zo blijkt te zijn, gaan we verder met een optioneel vervolgtraject.

Geprikkeld door dit traject?

Wat onze klanten zeggen

Advies nodig? Maak hier je afspraak

of contacteer me via: