Advies voor thuiswerkers

Samen bekijken we je thuiswerkplek in detail, en inventariseren we de verschillende knelpunten. Het resultaat?
Een ergonomische oplossing op maat.

Structureel telewerk is aan een opmars bezig, en wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Covid-19 en het verplicht telewerken heeft ervoor gezorgd dat bijna iedereen is beginnen thuiswerken.  

Een veelgenoemd argument is dat men productiever werkt van thuis uit, dan wanneer men op kantoor zou werken. Geconcentreerder, minder gestoord door achtergrondgeluiden van collega’s. Meer focus. Een terecht voordeel, maar neem je dat ook ter harte? 

Het faciliteren van een goede thuiswerkplek is van cruciaal belang voor je productiviteit. Schenk je hier geen aandacht aan, dan neutraliseer je al meteen één van de grootste voordelen van telewerk, en komt je productiviteit behoorlijk onder druk te staan. Maar nog belangrijker, je kan nek- en rugklachten en overbelastingsletsels beginnen te ontwikkelen. En op rug- en nekpijn zit niemand te wachten. Investeer daarom in je eigen gezondheid, in een ergonomische werkplek. 

Waarom samenwerken met Ergo Comfort?

Persoonlijk advies

Bij ErgoShop moet je je niet verwachten aan kant-en-klaar voorgekauwd advies. Onze begeleiding is praktisch, doelgericht en afgestemd op jouw specifieke situatie. Elke ergonomische oplossing is uniek, zowel curatief als preventief.

Jarenlange expertise

De dienst die we bij ErgoShop aanbieden, is destijds ontstaan uit eigen behoefte. Wij weten als geen ander welke invloed lichamelijke klachten kunnen hebben op de productiviteit. Intussen zijn we al meer dan 15 jaar operationeel.

Verrassend betaalbaar

Ergonomische oplossingen hoeven niet altijd duur te zijn. Het nemen van enkele basismaatregelen lost dikwijls al een groot deel van de problemen op, zonder dat je hier per definitie grote kosten voor hoeft te maken.

Interesse in producten om je thuiswerkplek te optimaliseren?

Wij coachen

Zelfstandigen

Ben jij een zelfstandig ondernemer, en werk je dikwijls van thuis uit? Dan is het van groot belang om je werkomgeving voldoende comfortabel in te richten. Je slijt namelijk een groot deel van je dagen achter een bureau. We vertrekken steeds vanuit enkele ergonomische basisoplossingen.

Werknemers

Telewerk is een blijver, ook na Covid-19. Je bureau inruilen voor de keukentafel, is echter geen aanrader. Een ergonomische thuiswerkplek zorgt dat je geen fysieke klachten krijgt en je je focus kan bewaren. Zowel werknemers, als werkgevers vinden bij ErgoShop al de nodige ergonomische producten.

Manier van aanpak

Reeds 15 jaar hanteren wij deze succesformule om jouw ergonomische thuiswerkomgeving op punt te stellen.

Intakegesprek

In een eerste stap overloop ik graag met jou de situatie. Ik luister naar je behoeftes, en samen gaan we hier dieper op in. Gaat het om een preventieve, of curatieve situatie? Heeft de situatie betrekking op je houding, of werkmethode? Samen gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Inventarisatie van de thuiswerkplek

Omdat beelden dikwijls meer zeggen dan woorden, mag je me bij voorkeur een foto of filmpje mailen van je thuiswerkplek. Op basis van het beeldmateriaal dat ik van jou toegestuurd krijg, observeer ik de werkplek in kwestie. Vervolgens zoek ik naar een ergonomische oplossing op maat.

Individuele werkplekcoaching

Nu ik een concreet beeld heb kunnen schetsen van de situatie, werk ik een individueel plan uit op maat. Aan de grondslag hiervan liggen enkele ergonomische basisoplossingen, zonder dat je hier per definitie materiaal voor hoeft aan te kopen. De Ergo Homebox is echter wel een aangewezen starterspakket.

Evaluatie

In een laatste stap reflecteren we over het afgelegde parcours, en maken we opnieuw een vertaalslag naar het intakegesprek. Werd het vooropgestelde doel bereikt? Werden alle behoeftes ingelost? Zijn de problemen verholpen? Indien dit niet zo blijkt te zijn, gaan we verder met een optioneel vervolgtraject.

Geprikkeld door dit traject?

Wat onze klanten zeggen

Advies nodig? Maak hier je afspraak

of contacteer me via: