Video's

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, hebben we ook video’s toegevoegd. Enerzijds verduidelijken die bepaalde aspecten van ergonomisch werken zoals bv. “werken aan de keukentafel” anderzijds informeren ze visueel hoe RSI/CANS klachten kunnen ontstaan.
 
Daarnaast zijn er ook instructievideo’s die duidelijk uitleggen hoe je een bepaald type van stoel optimaal kan instellen, hoe je meer beweegt door op een swopper te zitten, een bureauverhoger op de juiste hoogte zet, een elektrische zit sta tafel monteert etc. Vind je een bepaald item niet terug, geef een seintje, dan voegen we het er graag aan toe. 

1. Ergonomisch werken

Waarom minder zitten en meer bewegen?

Laat je inspireren door deze korte video om meer beweegmomenten in je werkdag te integreren. Liefst al staand. Elke kleine stap telt. Je zal je niet alleen fysiek maar ook mentaal fitter voelen.

Hoe ontstaan rug- en nekklachten?

Op een duidelijke visuele manier wordt uitgelegd hoe een lumbago evolueert naar een hernia en wat de link is met een slechte werkhouding tijdens het beeldschermwerk. Spaar je rug, je hebt er maar één…

Wat zijn RSI/CANS klachten?

In deze infovideo leer je wat de oorzaken zijn van deze overbelastingsletsels, de drie fases die ze doorlopen en enkele eenvoudige oefeningen om ze te voorkomen. Heb je al klachten, informeer dan eerst welke oefeningen je wel of niet mag doen.

Werken aan de keukentafel?

Ideaal is dat niet maar met deze laptopset maak je er snel en makkelijk een ergonomische thuiswerkplek van en voorkom je rug-en nekpijn.

Celebrating movement

Bewegen, daar zijn wegewoon voor geboren, ook al vergeten we dat soms.

Wat kunnen we doen om musculoskeletale aandoeningen (MSA) te voorkomen?

MSA nemen alsmaar in aantal toe. Ze treffen een grote groep werknemers: zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen, in alle beroepen en sectoren. In deze video wordt uitgelegd hoe deze aandoeningen ontstaan en wat we kunnen doen om ze te voorkomen. Met interessante praktijkvoorbeelden.

2. Instructievideo's

Video afspelen

Meer bewegen tijdens de dag dankzij de swopper!

In deze infovideo wordt duidelijk uitgelegd hoe je de swopper kan instellen. Actief zitten was nog nooit zo gemakkelijk. En swoppen maar!

Hoe stel ik mijn Axia stoel in?

Dankzij deze zitinstructies kan je je Axia perfect instellen.

Hoe werkt de bureauverhoger Freedesk?

Zo eenvoudig is het het.

Hoe stel ik mijn SoFi of SoFi Mesh stoel in?

Dankzij deze zitinstructies kan je je SoFi perfect instellen.

Hoe stel ik mijn Futu stoel juist in?

Dankzij deze zitinstructies kan je je Futu perfect instellen.

Hoe stel ik mijn Capisco Classic of Puls stoel juist in?

Dankzij deze zitinstructies kan je je Capisco perfect instellen. 

Hoe stel ik mijn Mereo stoel juist in ?

Dankzij deze zitinstructies kan je je Mereo perfect instellen.

Walkolution work & walk

In deze video krijg je praktische informatie ivm de afmetingen en de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden van de Walkolution.

Walkolution work & walk

Welk type van Walkolution past het best bij jou ? In deze video worden de specifieke eigenschappen van de verschillende types toegelicht zodat je de juiste keuze kan maken.

Wil je meer info?