ErgoScan

Benieuwd hoe de situatie bij jou op de werkvloer gesteld is? Eén ding is zeker: een ergonomische screening door een deskundige loont.

Professionele werkplekscan en "beweegmeer"scan

Wat wordt er al gedaan aan preventie? Welke knelpunten hebben een effect op je productiviteit? En waarom pak je die maar beter snel aan? De professionele werkplekanalyse van ErgoShop neemt je huidige werkplek onder de loep. Het resultaat: een concreet advies waarop jij kan verder bouwen. En wat met de mobiliteit binnen je organisatie? Nodigt die uit tot beweging? Is de trap zichtbaar aangegeven of neem je automatisch de lift? De “beweegmeer”scan brengt dit in kaart en geeft tips en advies om meer beweging te stimuleren.

1. Werkhouding

Een correcte houding hanteren, behoort tot één van de belangrijkste ergonomische basisprincipes. Een slechte houding zorgt ervoor dat je spieren verkrampt geraken, waardoor dit op termijn klachten kan veroorzaken. Doorgaans zijn dergelijke problemen eenvoudig en snel op te lossen.

2. Werkmethode

De manier waarop je te werk gaat, is van essentieel belang. Repetitieve taken zijn een echte dooddoener en liggen dikwijls aan de oorzaak van lichamelijke klachten. Probeer daarom repetitieve taken te verdelen over een bredere tijdspanne, en verander regelmatig van houding.

3. Beweging op de werkvloer

Zitten is het nieuwe roken. Gooi je werkdag eens om, en zorg voor meer beweging tussendoor. Meer bewegen verkleint de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten, en het houdt je spieren soepel. Het doorbreken van een zitmarathon geeft je bovendien de kans om je hoofd leeg te maken. Het resultaat? Je hervat je werk met meer energie.

Wat kan je verwachten?

Interesse in een analyse?

Contacteer me via: