Bio-circulaire interieurproducten voor meer interactie plezier

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

StudioVIX is een designlab dat zich inzet voor samen meer werk-, leer-, en leefplezier. Hun producten zijn ontworpen met respect voor de natuur en geïnspireerd door de natuur. De natuur met haar circulaire en holistische processen is hun inspiratiebron in het begrijpen, analyseren en oplossen van ontwerpvraagstukken. Zo is een familie van kwalitatieve, duurzame producten ontstaan die qua namen en silhouetten refereren naar de natuur: BOOM & BLAD, Struis en Vogelhuisje BLA TIT A1 & A2.

Vanaf nu kan je de producten (STRUIS, BOOM&BLAD en Vogelhuisje BLA TIT A1 & A2) van StudioVIX terugvinden bij werkplekcoach:

Slimme producten die je inspireren en motiveren tot co-creatie: scrum, samen-werken, brainstormen, inzichten delen maw samen kijken hoe het beter, leuker en efficiënter kan.

Wat leuk is inspireert, geeft energie en ruimte in de hersenen. Het bemoedigt het denken, vooral het denken in kansen.

De kracht van het schrijven. Voor jezelf, voor anderen; samen ideeën, visies en plannen opschrijven, aanpassen: zo ontstaan kruisbestuivingen van kennis en perspectieven.

Analoge visuele communicatietools, juist nu, want hoe meer technologie er is ons dagelijks leven komt, des te groter de nood aan gezelligheid, sociaal menselijk contact en authenticiteit.

Biophilic design

Onze verstedelijkte wereld, vol beton, verkeer, technologie en industrie vraagt continu om aandacht en bouwt stress bij ons op. De natuur daarentegen eist deze aandacht niet op, ze lijkt ons tijd en rust te geven. Biophilic design is een innovatieve manier om die verbondenheid met de natuur, haar rust en energie bij ons op te roepen. Door natuurlijke elementen (vormen, kleuren, patronen, materialen) te integreren in onze designs, onze omgeving maken we in onze hersenen bewust en onbewust een verbinding met de natuur waardoor stresshormonen, bloedcirculatie, het ademhalings- en emotionele systeem reageren.

Reeds meer dan 50 onderzoeken, wereldwijd, tonen aan dat de natuur of omgevingen die de natuur nabootsen, inclusief eenvoudige natuurlijke elementen, een positief effect hebben op onze gezondheid en ons welzijn.

Recycled en circulair

Ontworpen en gemaakt vanuit de principes van c2c-circulariteit. Bewust 100% productie in Nederland. Duurzame materialen (staal, glas-emaille, FSC papier/hout, gerecycled textiel), makkelijk te scheiden en te vervangen.

Het akoestisch scherm BLAD is opgebouwd uit 3 reststromen: vilt van gerecycled textiel (buiten laag); akoestische isolatie van oude jeansbroeken hard geperst opdat de samenstelling geluidsoverlast drastisch reduceert en nagalm vermindert, Ecor plaatmateriaal, gemaakt van cellulose afval (zoals papier, karton, hout, bierbostel en koffie-drap).

Nieuwsgierig geworden naar de mooie, slimme producten van StudioVIX? Neem vrijblijvend contact met ons op; u bent van harte welkom in de Experience Space Duboisstraat 50 Antwerpen Noord, op wandelafstand van het Centraal Station. Of we komen met plezier tot bij u.

Wil je de natuur binnenbrengen en deze “studiomaatjes” aankopen, dan kan dit via onze shop.

Wil je graag volgend jaar een lezing en/of training bijwonen van Kitty de Groot van StudioVIX mail dan uw gegevens naar info@ergo-comfort.be. We houden u dan op de hoogte.

Lees andere artikels