Outdoor Office Day : de positieve effecten van buitenwerken.

De meeste bedrijven zijn volop bezig om de terugkeer naar kantoor voor te bereiden. En vorm van Het Hybride Werken te formuleren dat bij de bedrijfscultuur past. Zorgen dat medewerkers zich veilig voelen op kantoor, de luchtkwaliteit en ventilatie na te kijken, de 1,5m te respecteren etc.

Na meer dan een jaar pandemie zijn de meeste thuiswerkers het ondertussen gewoon om meer buiten, in de natuur te zijn; een wandeling te maken om zich even te ontstpannen, zowel fysiek maar ook mentaal. Betsy Morris stelde het zo in The Wall Street Journal “For better health during the pandemic, is two hours outdoors the New 10.000 steps.

Dat buiten zijn en buiten werken heel wat positieve effecten heeft, is uiteraard al langer geweten. Het Japanse Shinrin-Yoku of “bosbaden”, mindfull wandelen en weeting (walking meeting) breken ook hier door.

Op 27 mei is het al de 3de keer OutdoorOfficeDay. Doe jij ook mee ? Neem jij je werk ook mee naar buiten, spreek je af met een collega om buiten op een veilige manier samen te brainstormen ipv binnen te “zoomen” ? Geen idee hoe je eraan begint ? Hier vind je de flyer van OutdoorOfficeDay met 10 tips.

Stuur een foto door van je “buitenwerkplek”, wie weet win je een Tseat ! Een praktisch, licht, & draagbaar ‘zitwerkelement’.

Wil je graag advies om buitenwerken in jouw organisatie te faciliteren ? Maak vrijblijvend een afspraak, we helpen je graag verder.

Werken of overleggen aan hoge tafels zorgt voor afwisseling van je houding; het is goed voor je bloedcirculatie en geeft extra zuurstof aan je hersenen. Laat de inspiratie en creativiteit maar komen.

Zijn er nog kleinere ruimtes op het bedrijfsterrein, binnenkoer of terras waar niets mee gedaan wordt ? Benut deze plekken ten volle; plaats er een tafeltje en stoelen. Ideaal om een 1 op 1 gesprek te houden of in kleine kring te vergaderen, brainstormen etc.

Budgetvriendelijke oplossingen om staand te werken. Makkelijk om buiten op een tuin- of terrastafel te plaatsen. Werken en ondertussen genieten van de frisse buitenlucht, je laten inspireren door je omgeving. Ook je ogen zullen je dankbaar zijn; regelmatig in de diepte kijken ipv op je scherm, zorgt voor ontspanning van je ogen. Let wel op dat je je scherm zo plaatst dat de zon niet in je scherm weerkaatst.

En vergeet vooral niet regelmatig te pauzeren, een “korte powernap maakt je slimmer, gezonder en actiever”. Sara C. Mednick, PH.D.

Lees andere artikels